Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Конференция, посветена на къщите в Стария Пловдив, ще се проведе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 26.07.2013Коментари ()1263
© Plovdiv24.bg
Конференция, посветена на живота на къщите в Стария Пловдив, ще се проведе на 30 юли (вторник) 2013 г. от 10 часа в Балабановата къща. Тя е организирана от Асоциация за Култура, Етнология и Антропология "Медиатор" и е част от проекта "Младежка работилница ВИЖ-неВИЖдания Стар град".

Целта на конференцията е да покаже досегашните изследвания върху живота на къщите в Стария град и да провокира дискусия по поставените проблеми в проекта.

Същевременно бихме искали да покажем на потенциалните участници основни идеи, които се надяваме да реализираме, чрез Младежката Работилница. Каним всички заинтересовани от проблема лица да споделят своите идеи и виждания, свързани с живота на Стария град, както и желаещите да участват в Младежката Работилница, съобщават организаторите. 

Създадохме проект за Младежка работилница "Виж не-ВИЖдания Стар град" с идеята да обогатим и разчупим до сегашните употреби и разбирания за къщите в Стария град на Пловдив и техния живот. Старият град е интересно място, което грабва както туристите, така и жителите на града - място с атмосфера, история, памет, идентичности. Място, което има свой собствен живот. Много често при възприемането на определено място липсват хората - онези, които са го създали, които са живеели там, онези написали историята върху камъните, създали свои собствени светове. Ние пожелахме да се "срещнем" с миналото, като го опознаем, разберем и представим по един по-различен, свеж и динамичен начин, казват още те. 

Основната идея на Младежка работилница "Виж не-ВИЖдания Стар град" е да даде възможност на участниците да изразят своите идеи спрямо културното наследство и неговата употреба в Стария град на Пловдив.

Проектът ще бъде реализиран със съдействието на Община Пловдив, подкрепата на Общински институт "Старинен Пловдив" и Центъра за антропологични и етносоциологични изследвания към ПУ "Паисий Хилендарски"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Konferenciya-posvetena-na-kushtite-v-Stariya-Plovdiv-shte-se-provede-v-Plovdiv-445197
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.