Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Състезание с патета по р.Марица по време на Седмицата на благотворителността в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:24 / 09.09.2013Коментари ()3974
© Plovdiv24.bg
Седмица на благотворителността ще се проведе в Пловдив от 23 до 29 септември, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Събитието е под патронажа на зам.-кмета по "Спорт, младежки дейности и социална политики" Георги Титюков, а целта е набиране на средства за социално значими каузи. 

Пред тази година поредното издание на "Седмица на благотворителността" ще набира финанси за подобряване на условията в центъра за семейно настаняване от семеен тип "Майка Тереза" и същия такъв от семеен тип "Детска къща; за ремонт и оборудване на спортния салон в Кризисен център за деца на ул. "Димитър Цончев" 11; за създаване на оранжерия в комплекс за социални услуги "Св. Георги", в която деца и хора с леки увреждания ще изграждат трудови навици; Закупуване на Аутофрактометър за Очна клиника при УМБАЛ "Св. Георги" и за създаване на терапевтична зона за емоционална подкрепа на пациените в клиника по детска хирургия отново в УМБАЛ-а. 

Седмицата се открива кампанията "Лист по лист", кампания за събиране на жълти стотинки в големите хипермаркети в града и със събитието "Борса на проекти и идеи". Събраната хартия ще бъде предавана в няколко училища в Пловдив, като средствата от предаването й ще подпомогнат каузите на тазгодишното провеждане на събитието. На 24 септември на пл. "Стефан Стамболов" ще има концерт на млади таланти и благотворителен базар, а на 25 ще проведе акция по залесяване в УМБАЛ "Св. Георги". 

Следват провеждането на 26 септември на Зумба фестивал, на 27-Концерта на Хилда Казасян на сцената на лятно кино "Орфей" и Салса парти в уайт бара на хотел "Лайпциг". 

На 28 септември от 11:00 часа пред Общината Ути Бъчваров ще готви на живо в огромен казан пилешка супа, ще разточи и огромна баница. Приготвените от известния кулинар ястия ще бъдат продавани и средствата от тях ще бъдат дадени за каузите на седмицата на благотворителността. 

Кулминация на събитието е състезанието с патета по р. Марица, което ще се проведе на 29 септември. За целта 3000 гумени патета ще бъдат продадени на цена от 5 лв. за бройка на граждани и 100 лв. за бройка на фирми. Хората, които си ги закупят, няма да получават патетата, а сертификат за дарение с номера на патето, което купуват. 

Участниците в състезанието трябва да се съберат в 10 часа на моста на реката до Хуманитранта гимназия на бул. "Марица Юг". Гумените играчки ще бъдат изсипани в реката от голям чувал и за първите 10 от тях, преминали под моста на Панаира, има предвидени награди. 

"Състезанието с патета е без аналог в България", каза във връзка с провеждането му Титюков.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sustezanie-s-pateta-po-rMarica-po-vreme-na-Sedmicata-na-blagotvoritelnostta-v-Plovdiv-452863
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.