Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Международен икономически форум ще се проведе в Пловдив в началото на април
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 15.02.2005Коментари ()1075
Международен икономически форум “Регионалните инвестиционни проекти – Европейският път. Перспективи 2007” ще се проведе на 5 и 6 април 2005 г. в Пловдив. За първи път международният форум се провежда извън столицата. Стратегическото значение на пловдивската икономика за целия Южен Централен район и предприсъединителните процеси, транспортните коридори и трансграничното сътрудничество, публично-частните партньорства, зоните за ускорено икономическо развитие и пазара на недвижими имоти са сред основните теми на Форума. Пред наши и чужди инвеститори ще бъдат представени регионални инвестиционни проекти, анализи на приоритетните отрасли и необходимите реформи в тях.
Бизнес, местна и централна власт ще дискутират нужните законодателни промени за подобряване на бизнес климата, както и действията, които администрацията трябва да предприеме за постигане на по-ефективна икономическа политика. С чуждестранните партньори ще бъдат обсъждани перспективите за трансгранично сътрудничество и преди всичко изграждането на ефективни транспортни коридори.
Очакват се гости от балканските страни, покани за участие са изпратени и на градовете от региона – Истанбул, Солун, Куманово, Комотини, Серес, Одрин, Касторя, Ниш, Крайова, част от които са побратими на Пловдив.
Форумът гостува в града по предложение на кмета Чомаков. Организатори са Български Икономически Форум, Община Пловдив и Сдружение за Пловдив, съобщиха от общината.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mezhdunaroden-ikonomicheski-forum-shte-se-provede-v-Plovdiv-v-nachaloto-na-april-4564
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.