Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Италианската оперна дива Бруна Балиони за първи път в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:27 / 27.10.2013Коментари ()1699
©
"Примадоната на италианското белканто", както наричат познавачите и почитателите на световното оперно изкуство мецосопраното Бруна Балиони, пристига тази вечер, 27 октомври, в София с полет от Рим в 18.00 часа. Световната певица идва за първи път в България по покана на оперната прима Христина Ангелакова, за да участва като почетен член на журито на Първия международен конкурс за млади оперни певци "Елена Николай" - Панагюрище 2013. Бруна Балиони ще бъде посрещната от представител на Община Панагюрище и веднага пътува за средногорския град. Конкурсът стартира на 28 октомври в 12.00 часа. 41 млади оперни певци от различни националности ще се борят за големия приз "Елена Николай" от 28 до 30 октомври. 

Авторитетно жури от световни оперни имена: председател - Христина Ангелакова, почетен член на журито - Бруна Балиони от Италия, Дарина Такова и Калуди Калудов, диригентът Григор Паликаров ще оценяват кандидатите и ще търсят своите нови открития.

Официалното откриване на конкурса е на 28 октомври от 12.00 часа. В 12.30 часа започва Първи тур. Резултатите ще бъдат обявени същата вечер. Втори тур ще се проведе на 29 октомври с начален час 11.00 часа. За класиралите се на Втори тур, организаторите осигуряват нощувки на 29 и 30 октомври. Официалната церемония по награждаването и гала концертът на лауреатите ще се състоят от 18.30 часа на 30 октомври на сцената на Театър Дом-паметник Панагюрище. Наградените млади оперни певци ще пеят под диригентската палка на Григор Паликаров в съпровод на Оркестъра на Държавна опера Стара Загора.

Предвидени са първа, втора и трета награди - мъже, жени, както и три специални награди - голямата награда "Елена Николай", награда за млад изпълнител и награда на публиката за изпълнение на ария или песен от български композитор.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Italianskata-operna-diva-Bruna-Balioni-za-purvi-put-v-Bulgariya-461067
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.