Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветник от ГЕРБ инициира създаването на Занаятчийско сдружение в Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:24 / 04.11.2013Коментари ()1098
©
Общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ Кирил Георгиев започна срещи и разговори с колегите си в местния парламент и с културтрегерите в Карлово за създаването на Занаятчийско сдружение. 

"В града на Левски има много хора, които практикуват старите занаяти на нашите предци - дърворезбари, ножари, има и художници, и скулптури, които според мен имат нужда да са заедно, да обсъждат идеи, да ги споделят и реализират. До момента в града липсва такова сдружение, в което всички творци да се обединят. Когато хората със сходни идеи са заедно и имат свой клуб, те могат да вършат чудеса", коментира Георгиев, който отскоро е в местния парламент. 

Майсторът на дърворезбата е член на Комисията по култура. Освен инициативата за създаването на Сдружение на занаятчиите, Георгиев смята, че за всички видове изкуство на местната общност липсва реклама. Разпространението и рекламирането на изработените от сръчните карловски ръце сувенири, дантели, оръжия, произведения от глина и други ще е приоритет в работата на съветникът. Вече се работи и в тази насока, увериха от ПП ГЕРБ Карлово.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Suvetnik-ot-GERB-iniciira-suzdavaneto-na-Zanayatchiisko-sdruzhenie-v-Karlovo-462498
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.