Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ПУ присъжда почетно звание на професор по статистика
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 18.11.2013Коментари ()1515
©
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Почетното звание "Доктор хонорис кауза" ще връчи на 18 ноември Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" на утвърдения учен в областта на статистиката и иконометрията проф. Иванка Съйкова, д.и.н. Това съобщиха от Факултета по икономически и социални науки на ввисшето училище.

Решението за присъждане на званието е гласувано от Академичния съвет на ПУ по време на заседанието на 14 октомври т.г. Тържествената церемония ще се състои днес, 18 ноември, от 18:00 ч. в Аудитория 6 на Ректората на ПУ "Паисий Хилендарски" на ул. "Цар Асен" №24.

Проф. д.ик.н. Иванка Съйкова е учен, признат в международната статистическа общност. Тя е дългогодишен преподавател в Катедра "Статистика и иконометрия" на Университета за национално и световно стопанство. Автор е на множество статии, учебници, научни трудове и рецензии.

Ръководството на ФИСН признава приноса й в статистическата наука и я избира за почетен председател на провелата се през 2012 г. в ПУ "Паисий Хилендарски" международна конференция "Изследователски методи и технологии в икономическите и социалните науки".

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/PU-prisuzhda-pochetno-zvanie-na-profesor-po-statistika-464662
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.