Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разследват мистериозна смърт на бебе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:32 / 21.11.2013Коментари ()2807
© Bulfoto
Снимка: Архив
Във връзка с информация и публикации за починало дете на възраст 1 г. и 4 м., детето е посетило "Спешно детско приемно отделение" на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД Пловдив в 13.10 часа в понеделник, прегледано е и на място е му направена инхалация с "Вентулин". Изписано е антибиотично и симптоматично лечение. Преценено е, че състоянието на детето не изисква то да бъде хоспитализирано.

В 15.10 часа детето отново е посетило "Спешно приемно отделение", прегледано е и е установено, че състоянието му не изисква прием в болницата.

В момента е назначена комисия, която да извърши проверка по случая, да прецени правилността на взетите от лекарите решения и да представи становище. УМБАЛ "Свети Георги" обаче не разполага с данни за състоянието на детето след посещението му в спешното отделение, както и за развитието на заболяването в следващите часове, за причините за приема на детето в друго лечебно заведение, където е починало, както и за причината за смъртта му. Няма данни и дали са спазвани указанията на лекарите от "Спешно приемно отделение" и дали са давани изписаните от тях медикаменти.

Категорично не отговаря на истината твърдението, че причината детето да не бъде прието в болницата е липсата на удостоверение за раждане или други документи. В Университетска болница "Свети Георги" непрекъснато се приемат за лечение деца и възрастни, които са със статут на временно или постоянно пребиваващи чужди граждани, граждани на европейския съюз и други. Редът за оказване на медицинска помощ на тези граждани е уреден в съответните нормативни актове (Закон за чужденците, Закон за здравното осигуряване и други). Това заявиха от УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 5
27.11.2013 »
23.11.2013 »
22.11.2013 »
22.11.2013 »
21.11.2013 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razsledvat-misteriozna-smurt-na-bebe-v-Plovdiv-465359
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.