Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Архитектурно ''торнадо'', проектирано за Пловдив, спечели наградата ''Архидея 2005''
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 19.02.2005Коментари ()3521
©
Усукана около оста си офис сграда, наподобяваща торнадо, спечели голямата награда на журито в конкурса за архитектурен проект "Архидея 2005" на сайта stroitelstvo.bg. Приза получиха авторите на проекта - арх. Веселин Русев и арх. Мануел Мануелян, които сами са определили своята разработка като "архитектурно торнадо", съобщава в днешния си брой в-к "Монитор". Сградата е на етап идеен проект и предстои изграждането й на североизточната страна на улица "Найчо Цанов" в Пловдив. Тя ще бъде с разгъната застроена площ 1711 кв. м и застроена площ от 252 кв. м. Проектът ще бъде технически завършен след около 3 месеца, а сградата се очаква да бъде готова до две години.
Голямата награда на публиката и приза в категорията за обекти с обществено предназначение спечели арх. Сашка Куленска от "Саш-Арх" с идеен проект на офис-сграда на ЗПАД "Алианц България". Сградата ще е с разгъната застроена площ 834 кв. м и ще бъде построена в центъра на Пазарджик.
Победителите са излъчени сред 210 разработки, изпратени на специално създадения от организаторите електронен сайт.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Arhitekturno-tornado-proektirano-za-Plovdiv-specheli-nagradata-Arhideya-2005-4666
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.