664 бакалаври и магистри обучи УХТ в юбилейния си Випуск 2013 | |||||||||
| |||||||||
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си. Промоцията започна с едноминутно мълчание в памет на четиримата трагично загинали при жестоката катастрофа край Бачково тази седмица четвъртокурсници Силвия Андонова, Дияна Георгиева, Илиян Митев и Стоян Генов. Първите думи на ректора на университета проф. Кольо Динков и посланикът на Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан също бяха свързани с тежката загуба. После двамата се обърнаха към дипломантите. "Днес вие правите най-сериозната крачка в активния си живот - от студенти ставате реботещи граждани. И
Посланикът на Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан поздрави дипломантите най-напред на български, и после на френски за това, че "въпреки демографската криза и факта, че много млади хора напускат България, те са продължили традицията да се получава качествено образование у нас". Д-р Евгения Ачкаканова, директор в Министерст
"Горд съм, защото УХТ създава елита на бъдещите икономисти, предприемачи, мениджъри, технолози и кадрите, които ще решават една от най-важните задачи на съвремието - безопасността на храните, и ще осъществяват контрола. Да, вашите дипломи се признават в целия свят, но съм убеден, че ще намерите мотив да останете и работите тук в България", се каза в поздравителния адрес на земеделският министър. Поздравителни адреси до дипломантите на УХТ също изпратиха ректорите на Медицинския университет, Аграрния университет и Академията за музикално и танцово изкуство. По традиция ректорът проф. Динков връчи дипломите на пълните отличници, заедно с грамота, значка и парична награда. Инж. Гроздена Николова, също пълен отличник получи дипломата си от френския посланик дьо Кабан. Съюзът на хранителната промишленост връчи награди за най-добре защитени дипломни работи, а Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки връчи грамоти и две стипендии в размер на по 1350 всяка. |