Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
По четирима се борят за едно свободно място в армията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:39 / 16.12.2013Коментари ()1500
© Plovdiv24.bg
Средно по четирима се борят за едно свободно място в армията. През септември МО обяви конкурс за 370 места в пехотата. За 350 от тях в поделенията в Карлово, Казанлък, Стара Загора и Ямбол този месец са се явили 1346 кандидати.

Най-голям наплив за професионална военна служба е имало в Ямбол, където за едно позиция са се борили по 6 души. В Стара Загора документи за 50 вакантни места са подали 191 мъже и жени. Три пъти повече са кандидат-военните от свободните позиции в 61-ва стрямска механизирана бригада. За работа във военните формирования в Казанлък и Карлово пък са се явили 786 кандидати, а обявените места са били 235.

На фона на недостига на щикове в Сухопътните войски съкращенията в армията ще продължат и догодина. Според плана за развитие на въоръжените сили до края на 2014 г. трябва да бъдат съкратени 2000 военнослужещи и цивилни служители от системата. Администрацията на МО също ще бъде намалена с около 80 души.

Същевременно в бюджета на ведомството за 2014 г. не е предвидено увеличение на заплатите. Парите за храна обаче ще се увеличат от 60 лв. на 90 лв. От догодина ще бъде въведен и нов регламент за използване на жилищния фонд към министерството. На служителите ще бъдат предлагани само апартаменти, които не се нуждаят от основен ремонт. В случай че военните не приемат офертите, те няма да губят компенсационните суми за свободен наем, както е в момента.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Po-chetirima-se-boryat-za-edno-svobodno-myasto-v-armiyata-469395
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.