Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Премиерата на филма "Симеон - от расото до короната" бе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:13 / 20.12.2013Коментари ()1577
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Снимки с членове на шуменския клон на Национално дружество "Традиция", преоблечени като Симеон Велики, царицата и воини от Първото Българско царство съпровождаха близо час след премиерата на филма "Симеон - от расото до короната" разговорите на публиката с участници в продукцията. В Историческия музей в Пловдив снощи на чаша ароматно вино екипът - Екатерина Костова и Юлиан Георгиев - получи поздравления от кмета на община Пловдив Иван Тотев, спомоществователите от панагюрска фирма и десетки граждани, за които препрочитането на историята има значение. 

За премиерата специално пристигнаха участниците във фирма - писателят-изследовател Кирил Милчев и ръководителят на катедра "Обща история и археология" в ПУ "Паисий Хилендарски" доц. д-р Иван Джамбов; гл. ас. Десислава Давидова от Археологическия музей в Пловдив и разказвачът на историята за Симеон Велики и Златния век Константин Кацаров, създател и вокал на хард рок група "Ренегат".

С изпълнение на пиано на неговата талантлива дъщеря - второкласничката в Музикалното училище в Пловдив Християна Кацарова - започна и вечерта на премиерата.

"Хората, които дойдоха на първото публично прожектиране, харесаха филма, и това е най-голямата награда за екипа ни. Получихме много добри отзиви от една интелигентна публика. И вече оставих зад гърба си всички притеснения около отоплението в залата и мултимедията в музея. Справихме се, както винаги. И за пореден път научихме, че трябва да разчиташ на собствените си знания и умения и че трябва да се ценят приятелски жестове" - коментира Екатерина Костова, продуцент, сценарист и режисьор на филма. Амбицията през 2014-та е да се намерят повече телевизии, които желаят да го споделят със зрителите си.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Premierata-na-filma-Simeon-ot-rasoto-do-koronata-be-v-Plovdiv-470346
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.