Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Руска зима в Пловдив с отличени музиканти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:45 / 03.01.2014Коментари ()2475
©
Януари се превръща в празник за Държавна опера Пловдив с нов цикъл от пет концерта - "Руска зима в Пловдив". От 10 януари в града на тепетата ще звучат шедьоври от руски композитори, арии от опери, както и любими мелодии и песни от руски филми. 

Меломаните ще могат да чуят за първи път в България Концерт за тромпет от Александра Пахмутова, както и Петата симфония на Чайковски. Премиера за Пловдив ще е изпълнението на "Годишните времена" на Чайковски за пиано и оркестър, в оркестрация на талантливия Георги Черкин. В цикъла са включени и вечните фаворити на публиката - "Картини от една изложба" на Мусоргски , Концерт за пиано N 1 oт Чайковски и сюитата "Ромео и Жулиета" от Прокофиев.

Изненада ще бъде концертът "Музика в кадър" с Руслан Мъйнов на 17 януари. Програмата включва любими мелодии и песни от популярни руски филми като "Белорусский вокзал" , "17 мига от пролетта", "Д'Артанян и тримата мускетари", "Гара за двама", "Кавказка пленница" и други.

Сред солистите на симфоничните концерти са младият пловдивчанин Димитър Панайотов, лауреат на редица международни награди, витруозният пианист Георги Черкин и ръководителят на катедра "Пиано и акордеон" в АМТИИ, Пловдив, доц. Ромео Смилков.

Пълната програма на цикъла "Руска зима в Пловдив" може да намерите на интернет страницата на Държавна опера Пловдив и във Facebook. Цените на билетите започват от 6 лева като има специални бонуси и намаления при абонамент.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ruska-zima-v-Plovdiv-s-otlicheni-muzikanti-471967
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.