Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивчанин изнася концерт за тромпет премиерно в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:31 / 07.01.2014Коментари ()1924
©
В Пловдив ще бъде премиерата за България на концерт за тромпет от Александра Пахмутова. Изпълнението на 10 януари в Концертна зала е част от цикъла "Руска зима в Пловдив" на Държавна опера Пловдив. Произведението е написано през 1955 година, а авторката му е композирала също над 400 песни, които са обичани от руската публика. 

Солист е Димитър Панайотов - възпитаник на Музикалното училище в града. Ученикът на известния музикален педагог Пенчо Пенчев е лауреат на редица наши и международни награди.

Само преди месец младият музикант получи Специална награда от конкурса за тромпетисти "Красимир Трачев" - инструмент тромпет, марка BACH - Stradivarius.

Маестро Диан Чобанов е включил в концертната програма и фрагменти от сюитата "Ромео и Жулиета" на Прокофиев, както и тържествената увертюра "1812", написана от Чайковски в чест на руската победа срещу нашествието на Наполеон.

За първи път Държавна опера Пловдив предлага и абонаментна бонус програма за музикалните фенове. При закупуване на билети за три от концертите в цикъла "Руска зима в Пловдив", зрителите получават безплатен билет за хита в програмата - Концерт на Руслан Мъйнов с любими песни от руски филми.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivchanin-iznasya-koncert-za-trompet-premierno-v-Bulgariya-472556
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.