Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
За по-голяма сигурност: Слагат прожектори на 50 пешеходни пътеки в Пловдив
Автор: Мария Морунова 09:00 / 06.03.2014Коментари ()5238
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
В бюджета на община Пловдив тази година са заложени 50 хил. лв., с които да се осветят 50 пешеходни пътеки. Целта е да се осигури по-голямата безопасност на пешеходците. Това каза зам.-кметът на Пловдив Александър Държиков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Пилотно осветихме пешеходната пътека на бул. "Източен", в близост до кръговото кръстовище с бул. "6-и септември". Ефектът е доста добър, както и отзивите на гражданите. Всъщност два прожектора са поставени от двете страни на пътеката. Тези прожектори са свързани с уличното осветление и осветятват пътеката вечерно време. Тя се вижда отдалеч", обясни зам.-кметът.

По думите му ще бъдат осветени пешеходни пътеки из целия град. Ще се наблегне на местата, където има училища и детски градини.

Ресорният кмет подчерта също, че през миналата година 80 пешеходни пътеки са били оборудвани със светлинна сигнализация. През тази година общинското ръководство надгражда работата си в сферата на безопасността на движението по пътищата.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Za-po-golyama-sigurnost-Slagat-prozhektori-na-50-peshehodni-puteki-v-Plovdiv-482222
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.