Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Блокираните на Белмекен 50 туристи ще могат да си тръгнат най-рано утре
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:21 / 07.03.2005Коментари ()1565
Създадена е максимална организация за почистване на пътя до язовир "Белмекен", където заради обилния снеговалеж вчера бяха блокирани 50 туристи. Това съобщи областният управител на Пазарджик Иван Димитров. Той поясни, че четири машини са ангажирани с разчистване на 18-километровата пътна отсечка в района. До този момент са почистени около 7 километра. Работата на екипите на "Гражданска защита" се затруднява допълнително,тъй като продължава да вали сняг, а вятърът натрупва преспи до пет метра. Димитров подчерта, че има готовност туристите да бъдат снабдени допълнително с храна, но засега в базата, където са настанени, има достатъчно количество продукти и гориво. Според областния управител на Пазарджик разчистването на пътя ще продължи и през тази нощ. От местната "Гражданска защита" коментираха, че най-рано утре хората ще могат да тръгнат от района на язовира, но подчертаха, че това зависи изключително от метеорологичните условия, предаде БТА.
По данни на "Гражданска защита" блокираните в спортната база "Белмекен" са 54 човека с 22 коли. Пътят Юндола - Белмекен е отрязан вчера следобед вследствие обилни снегонавявания.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Blokiranite-na-Belmeken-50-turisti-shte-mogat-da-si-trugnat-nai-rano-utre-4954
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.