Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
НАТО ще вложи близо 59 млн. евро за модернизацията на летищата Граф Игнатиево и Безмер
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:31 / 10.03.2005Коментари ()692
©
Министерският съвет одобри проект на Пакет от способности СР 5А0062 “Осигуряване на оперативни способности в седемте нови страни-членки” по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността, съобщи правителствената информационна служба.
Проектът пряко засяга въздушните оперативни способности за колективна отбрана на Алианса, в частност за България – летище Безмер и летище Граф Игнатиево.
След окончателното одобряване на проекта НАТО ще инвестира в модернизацията и надграждането на инфраструктурата на тези военни летища близо 59 млн. евро. Съгласно процедурите на Алианса, страната ни трябва да даде официално съгласие. България не се ангажира да участва с финансови ресурси в реализацията на проекта по модернизацията и разширяването на оперативните способности на двете летища.
Правителството възложи на министъра на отбраната да подготви всички договорености по осъществяването на проекта, както и да координира участието на останалите ведомства по неговата реализация.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/NATO-shte-vlozhi-blizo-59-mln-evro-za-modernizaciyata-na-letishtata-Graf-Ignatievo-i-Bezmer-5044
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.