Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ИА ''Пътища'' предоставя на ОбС решенията за винетните такси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:44 / 18.03.2005Коментари ()1506
©
Получен е отговор на запитването от кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков за възможността да бъдат отменени винетните такси в части от републиканските пътища в чертите на урбанизираните територии, конкретно Пловдив и съседните му села, съобщиха от пресслужбата на общината. Инж. Милош Поцков, и.д. изпълнителен директор на Изпълнителна агенция “Пътища”, посочва в писмото си, че съгласно “Списък на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътна инфраструктура – винетна такса” (съгласно Закона за пътищата) определената такса не се заплаща за всички участъци от републиканските пътища, попадащи в границите на урбанизираните територии, трайно обозначени със знаци за начало и край на населеното място, а също за обходните и околовръстните пътища. А границите на населените места се определят с решения на общинските съвети.
“Изпълнителна агенция “Пътища” е уведомила областно пътно управление Пловдив и МРРБ за готовността си да приеме промяна на границите на община Пловдив, стига това да бъде гласувано и прието на сесия на общинския съвет и общината да поеме задълженията си за стопанисване на съответните участъци от републиканските пътища съгласно чл.48 т.2, буква (в) на Правилника за прилагане на Закона за пътищата.”, се казва в заключение на писмото на инж. Поцков.
Освен до отговорните национални фактори, пловдивският кмет изпрати идентични писма с жалби на гражданите относно винетната система и до кметовете на общините “Родопи” и “Марица”. Те са уведомени също за отговора на ИА ”Пътища” до пловдивска община. Обмислят се варианти ОбС на тези две общини да приемат промени на границите, за да се улеснят пътуващите между селата, както и пътуващите ежедневно към Пловдив жители на околните села.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/IA-Putishta-predostavya-na-ObS-resheniyata-za-vinetnite-taksi-5250
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.