Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдии помагат на престъпници да променят самоличността си, заяви Бойко Борисов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 19.03.2005Коментари ()1327
©
Криминално проявени напускат страната или се укриват вътре в нея, като си сменят ЕГН-тата и имената, разкри вчера главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Той посочи, че по справки на МВР 842 лица са променили имената си, а 46 т тях дори са с нови ЕГН-та. Генералът е съставил списък с около 140 имена на престъпници, на които съдът е променил мярката за неотклонение от "арест" в "подписка" или парична гаранция. Списъкът със 140-те имена на престъпници на свобода ще бъде предаден на главния прокурор Никола Филчев, който трябва да сезира Висшия съдебен съвет (ВСС). В смяната на имена са замесени и съдии, разкри още Бойко Борисов. Министър петканов също е запознат със списъка.
За да смени самличността си, българският гражданин трябва да има адресна регистрация и да се обърне към съда, в чийто район е общината, издала документа му за самоличност. Тези, които нямат право да напускат страната, подават молба за промяна само на името или само на фамилията. Може и да се добави допълнително име, каза ген. Борисов. След като получат разрешение на съда, бандитите си издават нов паспорт и, вече чисти, напускат страната. От тази възможност се възползват предимно каналджии на проститутки, наркотрафиканти и крадци на коли.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sudii-pomagat-na-prestupnici-da-promenyat-samolichnostta-si-zayavi-Boiko-Borisov-5276
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.