Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Хисар ще се проведе дискусия за местната общност и опазване на обществения ред и сигурност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:41 / 23.03.2005Коментари ()662
©
През месец февруари 2005 год. три общини – Бяла (Вн), Сливница и Хирася бяха избрани за пилотни в конкурс на Национално сдружение на общините в Република България по проект “ Местната общност - в подкрепа на обществения ред и сигурност”, реализиран с финансовата подкрепа на институт “Отворено общество”, съобщиха от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).
Проектът е свързан със създаването на нагласи в местните общности за активно поведение по опазване на общественият ред, с цел повишаване чувството за сигурност на гражданите.
Водеща роля в този процес е отделена на органите на местната власт. Основен механизъм за изпълнението на тази цел ще бъде създаване на стабилно партньорство между основните страни в този процес – община, полиция и структурите на гражданското общество.
Като етап от проекта вече бяха проведени две широки обществени дискусии на тема: “Местната общност – за опазване на обществения ред и сигурност” в общините Бяла (Вн) и Сливница”.
На 25 март от 10.00 часа в залата на Почивната база на Министерски съвет в Хисаря ще се проведе третата дискусия. Темата на срещата е “Местната общност – за опазване на обществения ред и сигурност в община Хисаря през туристическия сезон 2005 година”.
На нея са поканени да присъстват представители на Национално сдружение на общините в България, на община Хисаря, кметовете на населените места в община Хисаря, РПУ на МВР гр. Хисаря, Общинския съвет за сигурност, Комисията за обществен ред и сигурност, представители на местния туристически бизнес, Сдружение по туризъм “Хисар-Аугуста”, Съвета по туризъм, Туристическо дружество “Орела 1935”, Туристическо дружество “Бунтовна”, Ловно-рибарско дружество “Средна гора”, Женско дружество, Общинско сдружение “Читалища Хисар”, читалищни настоятелства и секретари, настоятелства и ръководства на училища и детски градини, учители, Детски парламент, Дирекция “Социално подпомагане”, Отдел “Закрила на детето”, здравеопазването, представители на медиите, други заинтересовани институции и граждани.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Hisar-shte-se-provede-diskusiya-za-mestnata-obshtnost-i-opazvane-na-obshtestveniya-red-i-sigurnost-5411
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.