Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българин е арестуван в Испания за нелегален трафик на хора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 01.04.2005Коментари ()1140
©
Българин и румънец са задържани в Испания за организиране на нелегален трафик на хора и трудова експлоатация. Двамата набирали кандидати за работа в Испания чрез обяви в пловдивски вестник и две местни трудови борси.
Служители на Комисариата на испанската Национална служба “Полиция” в Албасете са задържали в град Ориуела, област Аликанте български гражданин с инициали Г.Й.Г. при операция по разбиването на престъпна организация за нелегален трафик на имигранти и трудова експлоатация. Това съобщи Focus news, позовавайки се на информация от Национална служба “Полиция” на Испания. При операцията, която е била в ход от няколко месеца, е задържан в град Торе де Игера област Уелва румънският гражданин И.К. От полицията в Испания посочиха, че българинът и румънецът се смятат за ръководители на престъпната организация, която е имала връзки в Испания и в България.
Според информацията двамата са се занимавали с нелегална имиграция в Испания на граждани от Източна Европа “чрез публикуването на обяви за работа в българския вестник “Марица” и в две трудови борси – “Фея” и Трудова борса “Дани”, и двете в Пловдив.
Фирмите предлагали работа в страни от ЕС, най-вече в Испания, с трудово възнаграждение между 30 и 50 евро на ден и с обещанието, че работодателят поема разходите по настаняването и транспорта, както и възможност за правно регулиране на престоя им в чуждите страни срещу комисионна от около 800 евро.
Разследването е установило, че щом пристигнели в Испания, работниците били откарвани във вила в околностите на град Тарасона в област Ла Манча, където живеели в “нечовешки” условия. Става дума за “стотици” чужденци, посочиха от испанската полиция.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarin-e-arestuvan-v-Ispaniya-za-nelegalen-trafik-na-hora-5668
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.