Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Най-младият пловдивски район отбелязва своя празник днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 06.08.2015Коментари ()3008
© Plovdiv24.bg
И тази година в деня на Свето Преображение Господне - 06.08.2015 г., най-младият пловдивски район - "Тракия", ще чества подобаващо своя празник, съобщи районният кмет Костадин Димитров.

Тази вечер от 19.00 часа Пловдивският митрополит Николай ще отслужи вечерня в единствения православен храм в "Тракия" - "Свето Преображение Господне", а от 9.00 часа утре на храмовия празник Негово Високо Преосвещенство ще отслужи празнична архиерейска литургия.

Веднага след нея пред черквата "Свето Преображение Господне" ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благоденствие. 

Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, който е член на църковното настоятелство, информира още, че с помощта на дарители вече е готова част от витража на храма. Очакванията са работата по него да приключи до Голяма Богородица на 15-ти август. 

Днешният ден ще премине под мотото "Цяла "Тракия" празнува", информира още кметът Костадин Димитров

Той уточни, че някои от заведенията са организирали огнено шоу, томболи, програми. Освен това 200 млади спортисти от спортните клубове на територията на района ще посетят безплатно басейните и водните атракции в "Акваленд".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nai-mladiyat-plovdivski-raion-otbelyazva-svoya-praznik-dnes-574594
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.