Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бил Гейтс придоби световните права над починалите знаменитости
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:45 / 09.04.2005Коментари ()1676
©
Най-богатият човек на планетата скоро сериозно ще умножи своя капитал. Създадената от него компания Corbis получи авторските права на милиони фотографии на най-известните хора, които вече не са между живите. Преди известно време тя погълна фирмата Roger Richman Agency, която притежаваше гигантски архив от фото- и видеоматериали.
Продажбата на изображения на знаменитости в момента е много доходоносен бизнес. Те са изключително търсени от рекламодатели, издатели на списания и много други. По думите на вицепрезидента на Corbis, използването на емоционалните преживявания на звездите е много полезно в рекламния бизнес.
Така, по данни на списание Forbes, Елвис Пресли си остава най-богатият от починалите известни хора. Независимо, че не е между живите вече 27 години, ежегодно неговото състояние се увеличава с 40 милиона долара.
Второто място в списъка заема създателят на знаменитите комикси Peanuts Чарлз Шулц: неговите ежегодни доходи са 35 милиона долара. На трето място е Джон Р. Толкин с 22 милиона долара. Четвърто място заема Джон Ленън, който "заработва” 21 милиона долара, а на пето е детският писател Доктор Сюз (Теодор Гейсел). Чак на шесто място е Мерлин Монро със своите 8 милиона долара.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Bil-Geits-pridobi-svetovnite-prava-nad-pochinalite-znamenitosti-5948
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.