Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Принц Чарлз и Камила се ожениха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 09.04.2005Коментари ()869
©
Преди около половин час от кметството на Уиндзор излезе усмихната и щастлива младоженска двойка. След десетилетия тайна и полутайна връзка най-после се сбъдна мечтата на принц Чарлз и Камила Паркър Боулз.
Церемонията по сключване на гражданския брак продължи 15 минути.
Стотици хора, събрали се по околните улици, приветстваха новата брачна двойка с оглушителни викове и размахваха британското знаме. Както отбелязват коментаторите, въпросът, който най-много вълнува присъстващите, обаче, не е личното щастие на техния принц, а роклята на младоженката. Камила е облечена в стилен бял костюм от ефирна материя, копринено палто и шапка с дантела и пера. Тоалетът е дело на дамския дизайнерски тандем Ана Валънтайн и Антония Робинсън, познати под творческото име Робинсън Валънтайн. Двете дизайнерки обличат възлюбената на принц Чарлз още от 2001 г., когато тя ги помолила да "посмекчат" малко външния й вид. С техни тоалети се облича британската премиерша Чери Блеър. Шапката е изработена от ирландеца Филип Трейси, обувките - от дизайнерката Линда Бенет. Младоженецът е с черен фрак, жилетка и сив панталон.
Принц Чарлз е първият член на британската кралска фамилия, сключил брак по гражданския, а не по църковния обряд. Поради това, че и двамата с Камила са разведени, те нямат право да се венчаят в църква.
След церемонията в кметството, състояла се в тесен кръг от свидетели, двойката се отправи по улиците на Уиндзор към параклиса "Свети Георги" в Уиндзорския замък, където кралица Елизабет Втора и Кънтърберийския епископ Роън Уилямс ще дадат на младоженците своята благословия.
Следва празничен обяд, даван от кралицата, на който са поканени повече от 750 гости. Сред тях са представители на кралските домове в Норвегия, Холандия, Бахрейн, Саудитска Арабия, Румыния, Гърция и Югославия, последните три в изгнание, разбира се. Освен това на сватбата са поканени премиерът Тони Блеър и съпругата му, лидерите на опозиционните партии, кралските генерал-губернатори, лидери на Англиканската църква, много културни дейци и британски знаменитости.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Princ-Charlz-i-Kamila-se-ozheniha-5953
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.