Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдивска бензиностанция продават бензин с вода
Автор: Мариана Панчева 08:35 / 10.01.2016Коментари ()28804
Читател на Plovdiv24.bg алармира за повреда на автомобила си, която се е появила след зареждане на бензин от бензиностанция "Петрол" до блок 61 в "Тракия".

По думите му след като е заредил колата си от въпросната бензиностанция, читателят ни е успял да я подкара, но само за около 500 метра. След това възникнал проблем. При диагностика в сервиз и проверка на горивото се оказало, че бензинът съдържа около 60% вода.

Екип на Plovdiv24.bg потърси и гледната точка на ръководството на бензиностанцията. От там обясниха, че е невъзможно наличието на подобно количество вода в горивата им. Най-малкото регулярно се правят проверки от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор, а глобите при наличие на вода започват от 50 000 лева нагоре. Освен това бензиностанцията разполага с уред, който непрестанно измерва нивото на водата в горивата, ако се окаже, че има такава - уредът издава звуков сигнал.

Все пак поясниха, че потърпевшият може да инициира проверка на горивата в бензиностанцията. Ще трябва да заплати 150 лева, а комисия да вземе проба и да я изследва в независима лаборатория.

В заключение от бензиностанцията в "Тракия" отбелязаха, че потърпевшият може преди това да е зареждал от друго място и водата да е от там. 



Във видеото може да видите какво представлява източеното от автомобила гориво.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdivska-benzinostanciya-prodavat-benzin-s-voda-609396
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.