Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шефът на Фонда: И държавата има вина за летище "Пловдив"
Автор: Мариана Панчева 10:58 / 26.02.2016Коментари ()5720
© Plovdiv24.bg
Разкриването на все повече линии на "Райънеър" от летище "София" породи сервизното опасение, че най-големият нискотарифен превозвач ще напусне аеропорта в Пловдив.

В тази връзка Plovdiv24.bg потърси председателя на Фонда за развитие на летището Пламен Спасов, който коментира, че до няколко седмици планира среща на представителите на 10-те общини, включени във Фонада, за да обсъдят бъдещи действия.

Спасов обаче бе категоричен, че всеки негативизъм и непотвърдени спекулации около съдбата на летище "Пловдив" влияе негативно на общините.

За Plovdiv24.bg той съобщи, че има принципното съгласие на още три общини - Смолян, "Марица" и Съединение за присъединяването им към Фонда, но от известно време те задържат окончателните си решения, защото започват да се чудят има ли смисъл и не може ли да вложат парите си някъде другаде. 

"Но ние сме категорични, че ще помагаме на всеки по всякакъв начин, за да го бъде летище "Пловдив", заяви Спасов.

По думите му Фондът през годините е успял да натрупа сериозни задължения към "Райънеър", като най-дългият период на неплащане е бил близо година. 

"В момента обаче имаме една сериозна сума от близо половин милион лева, която през последната година изплащаме редовно, за да възстановим доверието в нас."

Спасов бе категоричен, че трябва постоянство и много труд, а не само празно говорене, но сподели, че донякъде и държавата има своята вина. 

"Смяната на четирима директори за четири години не е пример за устойчива политика", категоричен бе той.
 
Самият директор на летището пък Владимир Щърбанов упорито не вдига телефона си, за да разсее опасенията и слуховете и да разкаже за действителната ситуация. 


Още по темата: общо новини по темата: 476
11.09.2024 »
29.08.2024 »
24.06.2024 »
19.05.2024 »
04.05.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/80 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Shefut-na-Fonda-I-durzhavata-ima-vina-za-letishte-Plovdiv-621556
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.