Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предварителни кандидатстудентски изпити в пловдивски университети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:23 / 21.04.2005Коментари ()802
©
Предварителни кандидатстудентски изпити по шест дисциплини ще проведе Пловдивският университет “Паисий Хилендарски” тази година. На тях могат да се явят както завършили средното си образование в предишни години, така и настоящи абитуриенти. С получените оценки кандидатите могат да участват в класирането или да се явят отново на същите изпити, ако тези оценки не ги задоволяват. Кандидатстудентите могат да се явят както на предварителните, така и на конкурсните изпити през юли. При оформяне на бала ще се вземе предвид по-високата от двете оценки. Графикът на изпитите е следният:
български език – 5 юни (неделя);
математика – 6 юни (понеделник);
английски език – 7 юни (вторник); история на България – 8 юни (сряда);
информатика – 9 юни (четвъртък);
българска литература – 9 юни (четвъртък).
Желаещите да се явят на предварителни изпити трябва да подадат молба, представяйки лична карта, от 3 до 31 май в сградата на Ректората или в бюрата по градове. Повече информация може да се намери на сайта на университета http://www.pu.acad.bg/.

Аграрният университет удължава срока за приемане на документи за предварителни изпити по български език (езикова култура) и биология до 28 април. Датите за предварителните изпити по тези два предмета са съответно 14 май и 15 май. Уеб адрес: http://www.au-plovdiv.bg.

Техническият университет приема документи за явяване на предварителен изпит по математика до 29 април. Изпитът ще се проведе на 30 април от 9 часа. Адресът на университета в интернет е http://www.tu-plovdiv.bg.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predvaritelni-kandidatstudentski-izpiti-v-plovdivski-universiteti-6307
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.