Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдив обсъдиха предотвратяването на конфликти на интереси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:37 / 11.04.2016Коментари ()2590
©
Председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова посрещна днес представители на местната власт от 5 области на семинар във връзка със Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, който се проведе в сградата на пловдивския общински съвет. 

На семинара имаше кметове на общини, председатели на общински съвети и председатели и членове на постоянни комисии към общинските съвети за областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. 

На него представителите на местната власт бяха запознати в детайли с изискванията, които поставя Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси към тях като органи. 

"Този семинар, който се провежда с помощта и Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси на национално ниво, има за цел да запознае колегите от местното самоуправление с изискванията на самия закон и какво следва те да предприемат при възникване на определени казуси.

Мога да кажа, че що се отнася до Общински съвет Пловдив, законовите разпоредби се изпълняват стриктно", заяви председателят на Съвета Савина Петкова

"За последните 6 месеца всеки път, когато по определен въпрос съществува възможност да се изпадне в конфликт на интереси, колеги декларират този факт и не участват било при разискванията или гласуването по конкретния казус", допълни Петкова.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-obsudiha-predotvratyavaneto-na-konflikti-na-interesi-632613
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.