Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Церемонията по подписването на договора за присъединяване към ЕС започва в 18 часа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:19 / 25.04.2005Коментари ()2008
©
Министър-председателят Симеон Сакскобургготски замина за Люксембург за официалната церемония по подписването на Договора за присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз, съобщи правителствената информационна служба.
В официалната българска делегация за събитието са още президентът Георги Първанов, министрите Соломон Паси и Меглена Кунева, ръководителят на Мисията на България към Европейските общности Станислав Даскалов, посланикът ни в Брюксел Емил Вълев и правителственият говорител Димитър Цонев.
Церемонията по подписването на Договора за присъединяване на България и Румъния към Европейския съюз ще се състои в Ноймюнстерското абатство, построено преди 9 века. Тя ще започне в 18 ч. с изпълнение на химна на Европа от “Мистерията на българските гласове”. Приветствия ще поднесат председателят на Съвета на Европейския съюз - Жан Клод Юнкер, председателят на Европейския парламент Жозеп Борел и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу. Премиерът Симеон Сакскобургготски ще произнесе слово след подписването на Договора за присъединяване. Програмата предвижда съвместна пресконференция на люксембургското председателство и представители на България и Румъния, след което има официална вечеря, давана от Техни Кралски Височества Анри и Мария Тереза Местре.
Както "Пловдив24" писа, пловдивчани ще имат възможност да проследят церемонията на специално монтирани за целта видеостени на площад "Централен".


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ceremoniyata-po-podpisvaneto-na-dogovora-za-prisuedinyavane-kum-ES-zapochva-v-18-chasa-6418
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.