Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Маданска община започна отдаването на общинска земя за алтернативно земеделие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:11 / 25.04.2005Коментари ()638
©
От тази пролет в Маданска община започна отдаването на общинска земя под наем за срок по-дълъг от 5 години. Определен е и първоначалният наем на декар земя - той е 12 лева. В землищата на 2 села тази седмица ще бъдат раздадени 16 декара. Те са предназначени за създаването на трайни насаждения. Ако желаещите да се занимават с отглеждането на алтернативни култури са повече, ще бъде обявен търг.
Вече е създаден първият частен малинов масив в община Мадан като част от програмата за алтернативно земеделие приключи. На площ от 4 декара бяха засадени 1600 фиданки от български и канадски сортове. Плододаване се очаква още това лято, но то ще е доказателство, че растенията са се прихванали - казват специалистите. Пак според земеделски специалисти при добра година средният добив от декар е от 800 до 1200 килограма малини. Информацията е предоставена от радио Пловдив.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Madanska-obshtina-zapochna-otdavaneto-na-obshtinska-zemya-za-alternativno-zemedelie-6428
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.