Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
461 ще бъдат избирателните секции на територията на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:05 / 26.04.2005Коментари ()1139
©
Във връзка с насрочените избори за Народно събрание на 25 юни, кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков определи комисия, която да работи по организационно-техническата подготовка и провеждането на изборите. Председател на комисията е инж. Васил Петров – секретар на Общината. По райони работата ще се координира от секретарите и началниците на отдел ГРАО, съобщи за "Пловдив24" общинската пресслужба.
Със заповед от 25 април д-р Чомаков определя образуването на общи избирателни секции на територията на Пловдив. Те ще бъдат 461, от тях в район “Централен” – 100, в район “Източен” – 70, в район “Западен” – 46, в район “Северен” – 65, в район “Южен” 95 и в район “Тракия” – 72. Ще бъдат разкрити секции и в лечебни и здравни заведения, в домовете за стари хора и социални заведения, както и в местата за задържане под стража. В район “Централен” ще има 5 такива секции, в район “Западен” – 2, в район “Северен” 1 и в район “Южен” – 5 секции.
През месец май ще бъде осигурено помещение и оборудване към него, където ще работи РИК. Ще бъдат обявени избирателните списъци и местата за поставяне на агитационни материали по време на кампанията. В средата на месеца ще бъдат проведени консултации с политическите сили за изготвяне на СИК. По същото време по райони ще започнат работата и гишета за приемане на молби и заявления за гласуване по настоящ адрес или гласуване на друго място, както и за отстраняване на грешки и непълноти в избирателните списъци. Сроковете и правилата при заявено желание от гражданите да гласуват на място, различно от постоянния им адрес, ще бъдат оповестени след решение на ЦИК.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/461-shte-budat-izbiratelnite-sekcii-na-teritoriyata-na-Plovdiv-6459
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.