Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наша известна диетоложка каза истината за диетите, калориите и правилното хранене
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:49 / 13.02.2017Коментари ()12716
©
През тази седмица започва постът на Петър Дънов или т.нар. житен пост. Предстои започването и на Великия пост, свързан с Възкресение Христово. Как е правилно да постим и да пречистим организма си коментира в "Денят започва" по БНТ диетоложката д-р Людмила Емилова.

"Няма такива хора, които да не могат да съществуват без мляко и млечни продукти. Колкото повече ядем такива продукти, толкова по-болни ставаме". Това заяви д-р Емилова. 

По думите й колкото повече сирене консумира един мъж, толкова по-голям е рискът от рак на простатата за него.

"Млякото и млечните продукти дават възможност често да боледуваме. Те образуват слуз в организма, която е причина за синузити, бронхити, бронхопневмонии, често боледуване от грип и т.н.", обясни тя.

По думите й киселото мляко е полезно само ако съдържа бактерията лактобацолус булгарикус, която е сред основните причини за дълголетието на българите преди векове. Това, което се продава в магазините обаче, рядко съдържа тези полезни бактерии, тъй като те са скъпи, а хората обичат да купуват евтино.

"Има концентрати на лакобацилус булгарикус, има и закваска, която може да се вземе от фирмата към академията на науките и да си намерим истинско мляко от крава, коза, овца - най-добре козе мляко, и да си го подквасваме вкъщи. И тогава ще бъде сигурни. Въпреки това то е полезно, но в никакъв случай няма да изяждаме три бурканчета на ден", съветва д-р Емилова. Препоръчително е да се ядат по 1-2 бурканчета на ден.

"Освен това има концентрати на лактобацилус булгарикус, които биха могли да се ползват като пробиотици. Това е, което съвременният цивилизован човек трябва да направи, защото прекаляването с животински храни води до тежки болести", добави тя.

Тя посочи и колко и какви животински храни трябва да ядем през седмицата: 

"Ако ядем един път в седмицата на едно хранене. Тази седмица - съберат се примерно в неделя цялото семейство, на обяд ядем някакво месо, но с добро качество - да не е това с химикалите, антибиотиците и хормоните вътре. Другата седмица ядем сирене, което е хубаво, с истинско мляко направено, с лактобацилус булгарикус, изкиснато - да няма сол. 

Другата седмица ядем яйца, домашни - кокошките дето са кълвали трева. Другата седмица ядем риба, която не е от рибарник, а дива риба. Няма да навредим на здравето си - ще бъдем толкова здрави, колкото ако изобщо не ядем никакви животински храни", съветва диетологът.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Nasha-izvestna-dietolozhka-kaza-istinata-za-dietite-kaloriite-i-pravilnoto-hranene-704359
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.