Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Утре ДСБ ще представи в централата си водачите на листи за цялата страна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:57 / 18.05.2005Коментари ()1149
Утре от 15.00 ч. в централата на Демократи за силна България на бул. “Витоша” 18 ще бъдат представени водачите на листите на партията в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на партията.
Днес председателят на ДСБ Иван Костов се срещна със студенти от Стопанския факултет на Техническия университет в София. Костов и студентите разговаряха за рисковете, пред които е изправена България с бъдещото й членство в Европейския съюз. Костов очерта най-големите предизвикателства, които могат да възникнат пред България при присъединяването й към Обединена Европа. Според него, в България няма разбиране, че този процес изисква сериозни усилия от цялото общество. Министър-председателят (1997–2001 г.) отбеляза, че макар и да е изпълнила част от Копенхагенския критерий за развита пазарна икономика, тя все още не е изпълнила тази част, която изисква постигането на конкурентоспособна икономиката. Българската икономика не е конкурентоспособна и това е един от най-големите рискове пред бъдещото членство. Според Иван Костов, ако България не постигне много бърз растеж, рискува да се превърне в бедна периферия на ЕС. Той подчерта, че само превръщането на България в силна държава в ЕС ще позволи развиването в страната на производства с висока добавена стойност и призова студентите множеството трудности и рискове пред страната ни да не ги превръщат в евроскептици. В отговор на студентски въпрос Костов отбеляза, че пред българските висши училища стои сериозната заплаха от силната конкуренция на утвърдени европейски университети.


Още новини от Избори 2005:

https://www.plovdiv24.bg/novini/izbori2005/Utre-DSB-shte-predstavi-v-centralata-si-vodachite-na-listi-za-cyalata-strana-7094
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.