Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Церемония по посрещането на Четвърти батальон ще се състои в Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 31.05.2005Коментари ()1443
©
Церемония по тържественото посрещане на Четвърти пехотен батальон, участвал в мисията на Българската армия за следвоенното възстановяване на Ирак, ще се състои на 6 юни 2005 г. от 10.00 ч. в под. 34 750 – Карлово, съобщиха от Министерството на отбраната. В нея ще участват началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Никола Колев, генерали и офицери от Българската армия, представители на местните власти, близки и роднини на миротворците.
Третият етап от ротацията на Четвъртия и Петия пехотен батальон от Българската армия за участие в мисията в Ирак се осъществи на 28 май 2005 г. С полет от летище Пловдив за летище Кувейт замина последната група военнослужещи от състава на Петия пехотен батальон. С обратния полет в България се завърна последната група военнослужещи от състава на Четвъртия пехотен батальон, водена от старшия национален представител полковник Христо Христов и от командира на батальона подполковник Димитър Шивиков. Със същия полет се завърна и групата военнослужещи, която оказа помощ и осъществи контрол по време на ротацията. Групата се ръководеше от заместник-командващия на Съвместното оперативно командване полковник Алекси Найденов. Военнослужещите са настанени в командване “Запад”. Предстои им да преминат задължителни медицински изследвания във ВМА – София. На 29 май 2005 г. на пристанище Бургас пристигна корабът с техниката на Четвъртия пехотен батальон.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Ceremoniya-po-posreshtaneto-na-Chetvurti-batalyon-shte-se-sustoi-v-Karlovo-7450
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.