Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Карлово и Калофер започват проявите в чест на 129-годишнината от гибелта на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:56 / 01.06.2005Коментари ()1174
©
С концерт от 17.30 часа "СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" от Карлово поздравява град Калофер" започват проявите, посветени на 129-та годишнина от гибелта на Ботев и загиналите за свободата на България 2 юни. Следват изпълнения на марожетния състав при СОУ ''Христо Проданов'' от Карлово и концерт на ансамбъла на министерството на отбраната. От 21 часа е тържествена заря-проверка. Слово ще произнесе бригаден генерал Атанас Самандов - командир на Командването на оперативните сили.
В Калофер честването на 129-та годишнина от гибелта на Ботев и загиналите за свободата на България утре продължава от 11 часа с военен ритуал при изнасяне знамето на Ботевата чета от националния музей Христо Ботев. На митинг-поклонение от 11,30 часа ще бъдат положени венци и цветя на признателност пред монумента на Ботев. Точно в 12 часа - минута мълчание и преклонение пред саможертвата на хилядите българия, отдали живота си за свободна и независима България. От 12,30 часа концертна програма ще изпълнят съставите към военния клуб в Казанлък. Информацията е предоставена от радио Пловдив.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Karlovo-i-Kalofer-zapochvat-proyavite-v-chest-na-129-godishninata-ot-gibelta-na-Botev-7476
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.