Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Първото дело на Слави срещу жълтата преса започва днес в Пловдивския окръжен съд
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 17.06.2005Коментари ()1014
©
Днес в Пловдивския окръжен съд е първото заседание на делото на Слави Трифонов срещу Александър Стоилов, издател на вестник Папарак. Общата сума на гражданските искове срещу познатия от публикации в местната преса като Алекс Стоилов възлиза на 207 500 лева. С това дело известният шоумен стартира обявените от него 14 дела за обида и клевета срещу жълти вестници. В извънредното си издание на 18 май той обяви имената и показа трима от собствениците на високотиражирани жълти вестници. "Ако спечеля делата, ще даря парите на Дома за деца и младежи с умствено изоставане в Мездра", обеща Слави.
Общият тираж на всички жълти вестници, според изнесаната в предаването на Слави Трифонов информация, е около 920 хиляди на седмица. Печалбите обаче се покриват, както стана ясно na 17 юни след проверка от министъра на финансите Милен Велчев, който обеща да разследва издателите в телефонен разговор на живо в извънредното шоу на 18 май.
Юристите на Слави са събирали информация 6 месеца, тъй като в самите вестници не е упоменато коя е фирмата-собственик на изданието.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Purvoto-delo-na-Slavi-sreshtu-zhultata-presa-zapochva-dnes-v-Plovdivskiya-okruzhen-sud-7850
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.