Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Директорът на ТУ: Не мога да си обясня обвиненията на студентите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:40 / 26.02.2009Коментари ()3037
© Plovdiv24.bg
"Напълно неразбираемо за мен е как се стигна до там студенти да искат оставката ми", коментира пред Plovdiv24.bg директорът на Техническия университет доцент Костадин Илиев. Той беше потърсен от нас за коментар, след като вчера стана ясно, че членовете на студентския съвет са решили да изразят недоволството си от неговото управление пред сградата на ТУ в София. Мария Трифонова от съвета тогава обясни за Plovdiv24.bg, че притежават документи, доказващи финансови злоупотреби на Илиев и нарушения най-вече при управление на студентските общежития.

"Досега ръководството на университета винаги е имало буквално отлични взаимоотношения със студентите. Със сигурност те са подлъгани от хора, които са истинските инициатори на искането. Кои са тези хора обаче няма как да коментирам или предполагам", обясни доц. Илиев. Според него основното недоволство идва от факта, че четири стаи в общежитието са предоставени за ползване от приходящи преподаватели, което е факт през всичките години на стопанисване на сградата, а не нещо ново.

©
доц. д-р инж. Костадин Илиев
Преди време се наложило разместване на стаите, тъй като преподавателите се оплаквали от прекомерен шум и Костадин Илиев подозира, че членове на студентския съвет се е наложило да сменят стаите си и оттам идва недоволството им. Другото обвинение за задържани депозити също може лесно да отпадне при проверка на документацията, категоричен е директорът на ТУ. В момента текат редица проверки, които се очаква да бъдат финализирани до сряда, когато ръководството на висшето училище ще потърси среща със студентите, на която проблемът ще бъде избистрен.


Още по темата: общо новини по темата: 2
04.03.2009 »
25.02.2009 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Direktorut-na-TU-Ne-moga-da-si-obyasnya-obvineniyata-na-studentite-79015
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.