Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наши фирми на изложението в Шанхай, пловдивчанчета учат китайски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:13 / 06.03.2009Коментари ()2350
© Plovdiv24.bg
Пловдивски фирми да участват на световното изложение ЕКСПО-2010 в Шанхай догодина се договориха кметът Славчо Атанасов и посланикът на Китай Джан Вансюе, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На продължилата повече от час среща в общината днес присъства и заместник-кметът по култура и образование Георги Шопов, тъй като сред основните теми на разговора беше културният обмен между Пловдив и Китай.

"Г-н Вансюе пое ангажимента китайски културни изяви, които ще се случат в столицата, да посетят и Пловдив. Кметът на "Тракия" Гиньо Матев, който също участва в срещата, постави въпроса за изучаването на китайски език в някои училища поради проявен интерес на пловдивски деца. Китайската страна е готова да ни представи учители", коментира кметът Атанасов пред журналисти. Самият той призна, че е пристрастен към великата страна и неслучайно е почетен председател на дружеството за българо-китайско приятелство.

"Като човек, учил и работил в България, изпитвам големи симпатии към вашия град. Вече сте част от Европейския съюз и ние искаме да задълбочим връзките си във всички области, особено в сферата на образованието и културата. Личният ми опит показва, че когато човек познава езика, културата и начина на живот на другите, това улеснява бъдещите активности", отбеляза на перфектен български език Джан Вансюе, който е в Пловдив по повод отбелязването на 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nashi-firmi-na-izlozhenieto-v-Shanhai-plovdivchancheta-uchat-kitaiski-80103
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.