Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Адвокат и писател се превъплъщава в барман в artnewscafe
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:48 / 16.03.2009Коментари ()2626
©
Модерен градски типаж, успешно дебютирал писател и доктор по право - Васил Георгиев, ще бъде гост на artnewscafe в Пловдив тази неделя - 22 март. В неформална обстановка, зад бара на кафето между 15:00 и 19:00 часа той ще пуска любима музика, ще прави силно-алкохолен плажен коктейл с морски вкус - грейпфрут и сол и ще прочита от време навреме някой друг свой разказ от сборника "Будистки плаж" (ИК Жанет 45). Инициативата "Приятели зад бара" на artnewscafe има за цел всеки месец да среща посетителите с интересни личности, които представят заниманията, любимите си напитки, храни и се превръщат в онези бармани, с които можеш да побъбриш наволя.

Васил Георгиев е на 33 години и е от София. Публикува разкази и текстове в различни издания. От 2006 г. Васил Георгиев води рубриката "Упътване", в списание "Една седмица в София", където представя по една софийска улица. През 2008 г. разказът "Черния мъж" на Васил Георгиев печели първа награда на конкурса за къс разказ, посветен на 70 г. от смъртта на Йордан Йовков - организиран от дом паметник "Йордан Йовков" - гр. Добрич и електронното издание "Литературен клуб". Васил е доктор по право и работи като адвокат.

Сборникът разкази "Будистки плаж", издаден през януари 2009 от ИК "Жанет 45" съдържа 25 истории, написани в периода между 2004 и 2008 година. "Будистки плаж" е пример за модерна литература, разкриваща парадоксалния свят на съвременното съществуване - сюрреален, но логичен, чувствен, но брутален, ироничен, но тъжен, абсурден и все пак действителен.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Advokat-i-pisatel-se-prevuplushtava-v-barman-v-artnewscafe-81481
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.