Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С песни и танци посрещнаха пролетта във форума за таланти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:46 / 25.03.2009Коментари ()1433
В навечерието на християнския празник - Благовещение, в район "Тракия" се проведе първото пролетно издание на "Форум за таланти - Тракия", чийто домакин е кметът на района Гиньо Матев. Детският празник, който вече е традиционен събра както много деца, така и техните родители. Ето за това преди да открие празника, Матев поздрави всички семейства, и особено жените, които както Богородица са чули благата вест, че ще дарят нов живот. Той отправи пожелание до всички семейства, които нямат деца, един ден да усетят радостта от Благата вест.

По традиция поредното издание "Форум за таланти - Тракия" започна с изпълнението на народен танц, изпълнен от децата на детска градина "Велимира". На сцената ги последваха момичетата от детска градина "Белослава", които пък зарадваха публиката с "Ретротанц", "Танцът на лебеда". Не по-малко интересна се оказа вокална група "Приятели", с ръководител Тони Добройкова. След "Приятели" на пред децата и многото родители се представиха възпитаниците от детска градина " Таня Савичева", които пък изпълниха танца- "Ветропоказател". Песничката за Мецана-Поспалана изпя 6 годишната Гергана Ангелова от вокална формация "Омайниче". Специален гост-участник във форума беше музикалната формация от СОУ "Найден Геров". Освен танци и песни водещите Таня и Елена, който са първокурснички в ПУ "Паисий Хилендарски", зададоха много гатанки и интересни въпроси към децата, които се надпреварваха кое по-бързо ще отговори. По традиция за най-добрите имаше подаръци - голяма торта, лакомства и предметни награди, осигурени от районното кметство и спонсори.

За 1 юни 2009 година (Ден на детето) са предвидени финалните прояви на фаворитите на публиката от месечните надпревари. Наградите, които ще получат най-добрите таланти, са осигурени от спонсори.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/S-pesni-i-tanci-posreshtnaha-proletta-vuv-foruma-za-talanti-82785
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.