Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представители от туристическия бранш от Австрия и Пловдив се срещнаха днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 26.03.2009Коментари ()1388
© Plovdiv24.bg
Среща между представители на фирми от туристическия бранш от Австрия и Пловдив се състоя днес, 26 март 2009 година в Балабанова къща в АИР "Старинен Пловдив". Тя беше инициирана от Посолството на Република Австрия в София със съдействието на Община Пловдив, Туристическия информационен център и Съвета по туризъм - Пловдив. Срещата беше открита от служители на Посолство на Република Австрия, както и от страна на Николай Тончев, представител на Общината и упълномощен да ръководи мероприятието от заместник-кмета "Образование и наука, култура и туризъм, спорт и младежки дейности" Георги Шопов.
От австрийска страна представителите бяха от утвърдени през годините компании в туристическия сектор - производители на мебели за обзавеждане на хотели и ресторанти, производители на тъкани за тапициране на мебели, производители на кухненско оборудване за хотели и ресторанти, производители на стоманени сплави за басейни и аквапаркове, производители на басейни, фонтани и други водни атракциони. Присъстваха и фирми, предлагащи уелнес и спа туристически продукти.

От страна на град Пловдив присъстваха експерти от Общински туристически информационен център, както и представители на частния туристически сектор, обединени от общото им членство в Съвет по туризъм - Пловдив. Особено символично беше и участието на Евгений Шевкенов, пловдивчанин, но и с австрийски корени, цигулар, понастоящем живеещ и работещ във Виена, ръководител на културен център там. В този смисъл господин Шевкенов се оказа свързващата фигура между двете групи на срещата.

Всеки от участниците както от Австрия, така и от Пловдив имаше възможност да презентира дейността на компанията си и да осъществи контакти с останалите присъстващи. На финала на срещата на всички гости от Австрия експертите от Туристически информационен център подариха комплекти с книга за Пловдив, сувенири и други материали за града. Преди отпътуването си гостите от Австрия посетиха Античния театър, Културния център "Тракарт" и Туристическия информационен център - Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predstaviteli-ot-turisticheskiya-bransh-ot-Avstriya-i-Plovdiv-se-sreshtnaha-dnes-83128
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.