Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Санират три детски градини в "Източен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:12 / 01.04.2009Коментари ()1135
© Plovdiv24.bg
На 28 април децата от градина "Детелина" в район "Източен" ще влязат в санирана сграда. Началото на ремонта подрани с два дни спрямо предвидения 1 април, за да съвпадне с ученическата ваканция.

440 000 лв. се влагат в "Детелина", където ще се осъществи и подмяна на хидроизолацията и ремонт на покривната конструкция. В началото на годината градината стана първата газифицирана общинска сграда, за което отидоха 100 000 лв.

По около 400 000 лв. е санирането на други две детски градини в района - "Биляна" и "Наталия", което също се извършва в момента. Те обаче не са затворени, тъй като сградите им са корпусни и децата просто ще бъдат премествани от единия в другия корпус, докато траят ремонтите.

"50 от общо 100-те деца в "Детелина" не искаха да се местят другаде, защото се оказаха с алтернативи за времето на едномесечния ремонт. Другите 50 бяха настанени в градини из другите райони на града, а цялата подготвителна група заедно с учителките и готвачката я преместихме в ОДЗ "Щастливо детство" в "Изгрев", съобщи районният кмет Иван Тотев пред репортер на Plovdiv24.bg. Помощ за настаняването на децата е оказал заместник-кметът по образование в общината Георги Шопов.

Цялостните ремонти ще бъдат завършат до юни, средствата за тях са от програма "Козлодуй".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sanirat-tri-detski-gradini-v-Iztochen-83990
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.