Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът къса предложение да му вдигат с 200 лева заплатата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:49 / 02.04.2009Коментари ()2239
© Plovdiv24.bg
Възмутено скъсал кметът Славчо Атанасов подготвеното за сесията миналия четвъртък писмено предложение, заплатата му да бъде увеличена с 200 лв., заяви самият той пред журналисти в първия ден от завръщането си на работа след кратък отпуск, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В предложението се предвиждало увеличаване и на заплатите както на председателя на Общинския съвет Илко Илиев, така и на районните кметове. Илиев също бурно изразил негодуванието срещу вдигане на заплати по време на криза, каквото междувпрочем си гласуваха без никакви вътрешни колизии на същата сесия общинските съветници.

Това е вторият отказ на кмета да му се увеличава заплатата. При предишното завишаване обаче му отказаха правото на мнение и му вдигнаха възнаграждението със стотина лева против неговата воля. Сега 100 лв. от заплатата в размер на около 1300 лв. Атанасов превежда в детски социален дом. Предложението за скок в стандарта му кметът е възприел като опит за подмазване, но не разкри кои са  служителите подмазвачи.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-kusa-predlozhenie-da-mu-vdigat-s-200-leva-zaplatata-84251
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.