Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дискусия за важността на гласуването организира студентска асоциация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:23 / 08.04.2009Коментари ()685
© Plovdiv24.bg
Национална студентска асоциация "Паисий Хилендарски" - организира утре от 15:30 часа в Къща-музей "Златю Бояджиев" среща - дискусия "Реших - този път ще гласувам", част от националната кампания "Младежта гласува". В срещата ще участва членът на Европейския парламент Душана Здравкова, заместник-председател на Комисията по конституционни въпроси в ЕП.

Здравкова ще представи политиките на Европейския съюз за насърчаване на гласуването на младите граждани и ще посочи защо тяхното участие в демократичния процес е от особена важност за бъдещето на Европа.

Сред темите на срещата са: защо е важен младежкият вот, какви са възможностите младите хора да участват в изработването на политиката на ЕС, дейности насочени към активизиране на младежкото гражданско общество. Ще участват студенти и младежи от университети в Пловдив, както и представители на неправителствения сектор.

Националната кампанията "Младежта гласува" е част от Европейската AEGEE кампания Y Vote във връзка с изборите за Европейски парламент през тази година и предвижда срещи на младежи с активна позиция в различни градове на страната като София, Пловдив, Варна, Благоевград и други. Участие в град Пловдив ще вземат млади хора с активна гражданска позиция. Те сами ще определят темите, които са важни за тях и ще формулират конкретни и аргументирани искания към отговорните институции.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Diskusiya-za-vazhnostta-na-glasuvaneto-organizira-studentska-asociaciya-85005
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.