Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хор "Детска китка" изнася специален Великденски концерт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:29 / 14.04.2009Коментари ()1758
©
Хор "Детска китка" ще поднесе тази  вечер от 19 часа в залата на АМТИИ специално подготвен концерт - "Хорова музика с орган", втори по ред от цикъла "Тематични концерти". Програмата, изцяло с акомпанимент на орган, се представя от хора за първи път.

Любителите на музиката ще имат удоволствието да чуят Реквием от Габриел Форе, произведение, което се изпълнява рядко в България. Във втората част от програмата ще звучат песни от Феликс Менделсон, Габриел Форе и съвременния американски композитор Зий Рандъл Струп.

Реквиемът на Форе е заупокойна меса, която за разлика от реквиемите на Моцарт, Верди, Берлиоз не проповядва идеята за страшния съд. Френският композитор не харесва мрачния характер на класическите реквиеми и посвещава произведението си на Вярата, Покоя, Мира и Любовта.

Партньори на момичетата от "Детска китка" ще бъдат сопраното Николина Кърмазлийска и баритонът Борислав Филипов. Диригент на хора е Златина Делирадева, а съпроводът е на младите органистки Ивета Иванова и Надежда Петрова.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Hor-Detska-kitka-iznasya-specialen-Velikdenski-koncert-86046
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.