Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Студенти искат прекратяване на договор с банка заради стипендии
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:36 / 14.04.2009Коментари ()1291
© Plovdiv24.bg
На заседание на Общото събрание на Студентски съвет на Технически Университет - София, проведено на 11 април в Аулата на Филиала в Пловдив, с пълно мнозинство бе взето решение за прекратяване на договора за изплащане на студентски стипендии сключен с SG Експресбанк, научи Plovdiv24.bg.

Договорът е сключен без съгласието на студентския съвет, което е в грубо нарушение на постановление на Министерския съвет 90, а от социални средства насочени към субсидирането на редовните студенти биват удържани такси и комисионни. Съгласно ПМС 90, Студентски съвет участва в разпределянето на стипендиите във висшето училище и като такъв не подкрепя ощетяването на студентите и изразходването на социални средства за сметка на трети лица.

При необходимост Студентски съвет ще настоява за въвеждане на касово разплащане до обявяването на конкурс и избор на банка, обслужваща изплащането на студентските стипендии.

С пълно единодушие членовете на студентския съвет решиха да се противопоставят по всякакъв начин на искането на Пловдивския университет филиалът на ТУ да премине към него.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Studenti-iskat-prekratyavane-na-dogovor-s-banka-zaradi-stipendii-86089
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.