Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Регионален енергиен форум търси алтернативи без въгредоден двуокис
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:01 / 15.04.2009Коментари ()833
© Plovdiv24.bg
Изключително важен е състоялият се в Пловдив днес Регионален енергиен форум според евродепутата Атанас Папаризов, защото, както отбеляза при откриването му, е в съзвучие с последните решения на Европейския съюз от декември за борбата срещу климатичните изменения, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Алтернативни източници на енергия. Енергийна ефективност. Европейски практики" бе предложената за дискусия тема от организаторите в лицето на Сдружение за Пловдив и Бизнес клуб "Възраждане". Форумът се проведе под патронажа на областния управител Тодор Петков и Атанас Папаризов и със съдействието на общината.

"Всички усилия на българския бизнес трябва да се насочат към синхронизиране с европейските опити за намиране на формула за развитие на света без допълнително увеличаване на въглеродния двуокис", подчерта Папаризов. Според него до 2020 г. алтернативните източници в страната трябва да се увеличат от 10 % на 16%, а възобновяемите източници да нараснат до 20%.

"Общината е готова да посрещне и подпомогне всяка идея за бизнес в тази насока", гарантира заместник-кметът Александър Константинов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Regionalen-energien-forum-tursi-alternativi-bez-vugredoden-dvuokis-86301
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.