Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Депутати от ЕП посетиха ТЕЦ "Енел Марица Изток 3"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 18.04.2009Коментари ()1598
©
На 16 и 17 април ТЕЦ «Енел Марица Изток 3» беше посетена от членовете на Европейския парламент от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Гуидо Сакони и Атанас Папаризов. Двамата политици се срещнаха с мениджърите на ТЕЦ «Енел Марица Изток 3» и обсъдиха резултатите от проекта за рехабилитация и модернизация на централата, който беше приключен успешно в края на февруари. Сакони и Папаризов разгледаха и централата, която е първата и единствена до момента електроцентрала на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, работеща в пълно съответствие с екологичните норми на Европейския съюз.

„Щастливи сме, че представителите на Европейския парламент приеха поканата ни да посетят ТЕЦ „Енел Марица Изток 3" - коментира Джон Кларк, мениджър на Enel за България и изпълнителен директор на „Енел Марица Изток 3" АД. - Мисля, че успешният пример на нашата централа, която е единствената ТЕЦ, работеща с лигнитни въглища и отговаряща изцяло на европейските екологични изисквания, е важен не само за България, но и за цяла Югоизточна Европа."

Италианският евродепутат Гуидо Сакони е в България по покана на колегата си Атанас Папаризов и на „Енел Марица Изток 3" АД. Г-н Сакони е бивш председател на Комисията по промените на климата и настоящ координатор на Групата на ПЕС в Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните. „Успешното реализиране на проекта в ТЕЦ „Енел Марица Изток 3" е илюстрация на това как европейски компании с традиции и опит могат да подкрепят българските фирми в усъвършенстването на тяхната ефективност и екологосъобразност", заяви Гуидо Сакони.

Атанас Папаризов, член на Европейския парламент, представляващ Групата на европейските социалисти, каза: „Това е добър пример за най-успешните практики в енергийния сектор и за ползотворното сътудничество между България, като член на ЕС, и една от най-големите европейски енергийни компании - Enel".

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Deputati-ot-EP-posetiha-TEC-Enel-Marica-Iztok-3-86665
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.