Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОбС Пазарджик изпрати писмо до АП за "Войнтех"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:30 / 21.07.2005Коментари ()921
©
Председателят на Общинския съвет на Пазарджик Тодор Попов изпрати писмо до изпълнителния директор на Агенцията за приватизация г-н Тодор Николов по повод обявяването за приватизация чрез публичен търг на “Войнтех” ЕООД. От местния парламент уточняват, че във вчерашния ден Тодор Попов е бил запознат от народния представител Валентин Милтенов, че в Агенцията за приватизация няма постъпили възражения срещу провеждането на търга от страна на Община Пазарджик. Спорният момент в случая е имот, включен в активите на “Войнтех” ЕООД – базата на “Обединен военнотехнически клуб”, намираща се в парк остров “Свобода”. Според
наличната документация въпросният имот е безспорна общинска собственост, но въпреки продължилата с години кореспонденция на Община Пазарджик с различни институции на държавната власт, базата все още е част от активите на обявеното за приватизация дружество “Войнтех” ЕООД. В писмото до Тодор Николов председателят на Общинския съвет излага хронологично неколкократната смяна на собствеността на имота и фактите за неговото изграждане и поддръжка, които категорично доказват, че базата на “Обединен военнотехнически клуб” е общинска собственост.
Писмото до изпълнителния директор на Агенцията за приватизация завършва с молбата “да предприемете всички възможни законови действия и да спрете провеждането на публичния търг за приватизация на “Войнтех” ЕООД или да извадите от капитала на дружеството спорния имот. Ако нашето искане не бъде удовлетворено, единствената възможност, която ни остава, е да потърсим правата си по съдебен ред и да поискаме от съда да спре провеждането на публичния търг. Считам, че във Ваше лице ще намерим подкрепа и съвместните усилия на представителите на държавната и местна власт ще доведат до съхраняване интереса на Пазарджик и неговите граждани и ние няма да допуснем един от символите на нашия град да бъде приватизиран”.
Информацията и снимка: pa-media.net.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/ObS-Pazardzhik-izprati-pismo-do-AP-za-Vointeh-8728
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.