Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тирамису са първите БГ Таланти на 2005 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 28.07.2005Коментари ()1203
©
Пловдивската група “Тирамису” с песента “Сънувам” са първите БГ Таланти в третата кампания на вече традиционния конкурс „БГ Таланти”, организиран от БГ Радио и Jim Beam.
Това са 4 момчета – Цветан, Петър 1 и Петър 2 и Павел и 3 момичета – Весела, Ина, Мария. Младата група е позната на почитателите на авторската българска музика от клубовете на стария град, където «Тирамису» свирят – SAX, "Петното", "Суматоха" и "Мармалад".
В кампания 2005-2006 на конкурса ще бъдат избрани още три нови БГ Таланта, които ще запишат своя авторска музика в професионално звукозаписно студио и ще бъдат поканени в студиото на БГ Радио, където ще представят своя авторски хит.
Парчето с най-оригинално звучене в тазгодишния конкурс “БГ Таланти” ще бъде наградено от БГ Радио и Jim Beam с видеоклип, а най-виртуозният китарист ще получи истинска китара Gibson. Това ще стане на юбилейната пета церемония “Годишни музикални награди на БГ Радио” през месец март 2006-та година. Специалният инструмент ще пристигне в България до месец, тьй като за изработката му са необходими 15 седмици работа.
Албумът на истински талантливите музиканти „БГ Таланти” - Част 2 излиза на музикалния пазар в края на този месец. Уникалната компилация събира най-добрите парчета на общо 5 групи - открития в миналогодишното издание на конкурса “БГ Таланти” –групите “ФРОНТЕРО”, “FREE STYLE”, “AWAKE”, “НЕМО” и “ДЕКОР”.
В него всички български меломани ще могат да намерят освен истинските хитове и 5 ремикс-версии на авторските песни, аранжирани от професионални DJ-и.
В рамките на тазгодишния конкурс БГ Талантите група “AWAKE” снимаха своя първи видеоклип на авторската си песен “За нея”, продуциран от БГ Радио и Jim Beam в Студио “Стейн”. Талантите получиха тази възможност, след като повече от 800 гласа на слушатели на БГ Радио и почитатели на истинския бърбън определиха в Интернет страницата на БГ Радио www.bgradio.net победителя в конкурса за видеоклип във второто издание на конкурса “БГ Таланти”.
Визията на видеоклипа е решена в стил концертно изпълнение с много публика и ефектно осветление. Сюжетнтана линия е разработена в класическата стилистика на рок парчетата.
Конкурсът “БГ Таланти” на БГ Радио и Jim Beam стартира през месец април 2002 г. За трите години на провеждането му организаторите дадоха възможност на 15 млади и талантливи групи да изгреят на музикалната сцена, продуцираха 5 видеоклипа на авторските песни, подариха 2 оригинални китари Gibson и са издадоха 2 компактдиска с музиката на БГ Таланти.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tiramisu-sa-purvite-BG-Talanti-na-2005-g-8862
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.