Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
17 моста отнесе водната стихия в пазарджишко
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:41 / 08.08.2005Коментари ()1189
17 големи моста в област Пазарджик са изцяло или частично разрушени от водната стихия, съобщи областният управител на Пазарджик Иван Димитров. Заедно с народния представител Валентин Милтенов те направиха оглед на голяма част от пострадалите региони. Сред падналите мостове, които свързват отделни населени места са мостът в с. Огняново, пазарджишко, централният мост в Белово, в Сърница, връзката на Велинград с Грашево, каменният мост от Лесичово за Мухово. Иван Димитров заяви, че всички бедстващи региони са снабдени с питейна вода и храна. Според последни данни продължава да е непроходим пътят от Голямо Белово до Юндола. Ж.п.гарата в гр. Белово е залята, линията е прекъсната в продължение на километър и половина. При Голямо Белово също има неизползваем участък от линията, под който водата е изровила чакъла. Това е причината по маршрута Септември – Белово да не бъде възможно възстановяването на движението на влаковете. Вече е изчистен тунела под гарата, който създаваше опасност водата да отнесе сградата. От 23 часа в събота е възстановено електрозахранването.

Във Велинград не е прекъсвало отводняването на града. Трудност създава високото ниво на подпочвените води. Мостът за Грашево е паднал. Търси се възможност за възстановяване на връзката. На болните на инсулин е доставено необходимото количество от медикамента.

Според шефа на КАТ-Пазарджик кап. Стефан Божилов разрушенията по пътя Варвара- Велинград са много сериозни. 30 метра от подпорната стена при Варварските бани са отнесени, едното платно е изкопано. Затворен е пътят от Велинград за Костандово. Разрушен е и мостът за Сърница. Достъпът до там е по обходен маршрут през Доспат и Батак.
Водата на река Тополница се прибра в коритото си при Лесичово. От язовира в момента изтичат по 250 кубически метра в секунда. Сред последните нанесени щети е отнасянето на моста за МУхово.
Възстановено е движението по път 1-8 от Пазарджик за Пловдив, както и движението по магистрала “Тракия”. Информацията е на pa-media.net.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/17-mosta-otnese-vodnata-stihiya-v-pazardzhishko-9237
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.